Kétszínű csokoládé-dekoráció.


Könnyen elkészíthető például, ha egy adag csokoládét rácsként vagy pettyek formájában fóliára nyomunk, majd más színű csokoládéval kitöltjük az üres teret. Az eljárás alapjait itt olvashatod 
Az egyedüli eltérés, hogy esetünkben a csíkokat nem hagyjuk megszilárdulni, hanem azonnal a kívánt alakúra formázzuk. Készíthetünk belőle gyűrűt, cseppet vagy akár masnit is.

Kétszínű csokoládécsepp:

A fóliacsíkokat egymástól kis távolságra sütőpapírra fektetjük, és temperált fehér bevonóval rácsot rajzolunk rá:



Amint a fehér bevonó szilár­dulni kezd, hígabb állagú, ugyancsak temperált, sötét bevonót terítünk szét rajta:



Mielőtt még a csokoládé megszilárdulna, egymás után lehúzzuk a papírról a fóliacsíkokat, és azonnal cséppé - vagy más szép alakra - formáljuk:



A csík két végét erősen összenyomjuk, és a cseppet hűtőszekrényben teljesen megdermesztjük. A szilárd csokoládéról végül lehúzzuk a fóliacsíkot:




Csokoládégyűrű:

A fóliacsíkokat egymástól 1 cm távolságra, sütőpapírra vagy munkalapra fektetjük. A kívánt hosszúságot - azaz a gyűrű majdani körméretét - egy keresztbe fektetett fóliacsíkkal határoljuk be:



A fóliacsíkokra öntjük a temperált csokoládé-bevonót, és egyenletesen szétterítjük, de a csíkok végét szabadon hagyjuk. A csokoládéréteg vastagságát a későbbi fel­használás szerint alakítsuk:



Amint a bevonó a pereménél dermedni kezd, felemeljük a keresztbe fek­tetett fóliát, amely a csíkok hosszúságát jelölte ki:



A szabadon maradt végénél fogva felemeljük a többi fóliacsíkot is, és azonnal gyűrűkké formáljuk. A még puha végeket összenyomjuk:



A fóliacsík szabad vége kívülről simul most a gyűrűre. Gumikarikával rögzítjük, és a csokoládét hűtőszekrénybe tesszük:



A teljesen megszilárdult csokoládé magától elválik a fóliától, amelyet óvatosan leemelünk róla:


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése