Csorgatott csokoládédekorációk (virág, csillag, szív, rács, pontok, pettyek)

Biztos kézzel vidám hangulatú, különleges, szabálytalan mintákat készítetünk tortákra, süteményekre.

1, Olvasszuk meg a csokoládét és öntsük papírból készült nyomózsák-ba vagy egy kisméretű, sima szélű nyomó véggel ellátott hagyományos nyomózsákba. Csorgassuk a csokoládét sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Készítsünk kisméretű, összefüggő mintákat. Hagyjuk a csokoládét 30 percig keményedni, majd szedjük le a sütőpapírról.

2, Csokoládéból sokféle dekorációt készít­hetünk, például virágmintákat vagy pillan­gót. Rajzoljuk elő a különféle díszítőeleme­ket sütőpapírra, majd rajzoljuk ki a mintát a nyomózsákban lévő csokoládéval.

3, Ha pillangót szeretnénk készíteni, nyomjuk a csokoládét kivágott négyzetlapokra és várjuk meg, míg kezd keményed­ni. Helyezzük a pillangómintát a csészébe úgy, hogy a közepe ívesen meghajoljon és pillangó alakú legyen. A kész mintákat felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.

Vékonyan és vasta­gon rajzolt virágok:

Az ötszirmú, vastag virágokat sűrű bevonóból készítjük, nagy lyukú nyomócső­vel. 
 


A nagyobb, vékonyabb sugárban nyomott virág mintáját előrajzoljuk, és a rajzra átlátszó papírt fektetünk
 


Csillagok rajzolása:

Egy papírlapra előrajzoljuk a csillagokat, és átlátszó papírt vagy fóliát fektetünk rá.

A csillag körvonalait fehér bevonóval kirajzoljuk:
 


Szobahőmérsékletű, kevés kakaóvajjal hígított sötét bevonóval kitöltjük a csillagok belsejét. A papírt hirtelen mozdulattal megrántjuk, hogy a sötét csokoládé egyenlete­sen terüljön szét a fehér kör­vonalak között:
 


A szép dekoráció különösen alkalmas torták, szeletek, tekercsek díszíté­sére, desszertek különleges tálalásának elősegítésére:
 


Csokoládérács:

A nagyobb lapon elkészített rácsot kedvünk szerint vághatjuk fel kisebb, például mértani formákra, de szurkálással is különleges alakzatokat készíthetünk belőle: 
 


Virág és szív és fenyőminta elkészítése:  
A kis virágokat, szíveket ha meg­szilárdultak, könnyű leemelni a papírról, de ha még szebbet akarunk alkotni belőlük, a körvonalak közötti teret eltérő színű, híg bevonóval is kitölthetjük:
 


Pontok és pettyek:

A legegyszerűbb díszítések közé taroznak, és igen kedveltek a cukrászatban és a bonbonkészítésben. Érdekes változatként a pettyeket és pontokat grillázzsal is beszórhatjuk. Ha a kész deko­rációt a papíron hagyjuk, sokáig eltartható:
 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése