Biztos kézzel vidám hangulatú, különleges, szabálytalan mintákat készítetünk tortákra, süteményekre.
1, Olvasszuk meg a csokoládét és öntsük papírból készült nyomózsák-ba vagy egy kisméretű, sima szélű nyomó véggel ellátott hagyományos nyomózsákba. Csorgassuk a csokoládét sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Készítsünk kisméretű, összefüggő mintákat. Hagyjuk a csokoládét 30 percig keményedni, majd szedjük le a sütőpapírról.
2, Csokoládéból sokféle dekorációt készíthetünk, például virágmintákat vagy pillangót. Rajzoljuk elő a különféle díszítőelemeket sütőpapírra, majd rajzoljuk ki a mintát a nyomózsákban lévő csokoládéval.
3, Ha pillangót szeretnénk készíteni, nyomjuk a csokoládét kivágott négyzetlapokra és várjuk meg, míg kezd keményedni. Helyezzük a pillangómintát a csészébe úgy, hogy a közepe ívesen meghajoljon és pillangó alakú legyen. A kész mintákat felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.
Vékonyan és vastagon rajzolt virágok:
1, Olvasszuk meg a csokoládét és öntsük papírból készült nyomózsák-ba vagy egy kisméretű, sima szélű nyomó véggel ellátott hagyományos nyomózsákba. Csorgassuk a csokoládét sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Készítsünk kisméretű, összefüggő mintákat. Hagyjuk a csokoládét 30 percig keményedni, majd szedjük le a sütőpapírról.
2, Csokoládéból sokféle dekorációt készíthetünk, például virágmintákat vagy pillangót. Rajzoljuk elő a különféle díszítőelemeket sütőpapírra, majd rajzoljuk ki a mintát a nyomózsákban lévő csokoládéval.
3, Ha pillangót szeretnénk készíteni, nyomjuk a csokoládét kivágott négyzetlapokra és várjuk meg, míg kezd keményedni. Helyezzük a pillangómintát a csészébe úgy, hogy a közepe ívesen meghajoljon és pillangó alakú legyen. A kész mintákat felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.
Vékonyan és vastagon rajzolt virágok:
Az ötszirmú, vastag virágokat sűrű bevonóból készítjük, nagy lyukú nyomócsővel.
A nagyobb, vékonyabb sugárban nyomott virág mintáját előrajzoljuk, és a rajzra átlátszó papírt fektetünk
Csillagok rajzolása:
Egy papírlapra előrajzoljuk a csillagokat, és átlátszó papírt vagy fóliát fektetünk rá.
A csillag körvonalait fehér bevonóval kirajzoljuk:
Szobahőmérsékletű, kevés kakaóvajjal hígított sötét bevonóval kitöltjük a csillagok belsejét. A papírt hirtelen mozdulattal megrántjuk, hogy a sötét csokoládé egyenletesen terüljön szét a fehér körvonalak között:
A szép dekoráció különösen alkalmas torták, szeletek, tekercsek díszítésére, desszertek különleges tálalásának elősegítésére:
Csokoládérács:
A nagyobb lapon elkészített rácsot kedvünk szerint vághatjuk fel kisebb, például mértani formákra, de szurkálással is különleges alakzatokat készíthetünk belőle:
Virág és szív és fenyőminta elkészítése:
A kis virágokat, szíveket ha megszilárdultak, könnyű leemelni a papírról, de ha még szebbet akarunk alkotni belőlük, a körvonalak közötti teret eltérő színű, híg bevonóval is kitölthetjük:
Pontok és pettyek:
A legegyszerűbb díszítések közé taroznak, és igen kedveltek a cukrászatban és a bonbonkészítésben. Érdekes változatként a pettyeket és pontokat grillázzsal is beszórhatjuk. Ha a kész dekorációt a papíron hagyjuk, sokáig eltartható:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése