Csokoládé praktikák

A csokoládéval csak akkor tudunk helyesen bánni, ha tisztában vagyunk néhány alapvető tudnivalóval. Ismernünk kell azokat a szabályokat, amelyeket mindig szigorúan be kell tartanunk, ha csokoládéval dolgozunk, különben a siker könnyen elmaradhat.

Sok recept elkészítéséhez (például tésztákhoz, masszákhoz, krémekhez) a csokoládét egyszerűen csak meg kell olvasztani, ez nem is nehéz munka, jóval nehezebb azonban a megolvasztott csokoládéból ismét szilárdat alkotni. A bevonót ehhez temperálni kell, amelynek részleteit a következő oldalakon ismerhetjük meg.
Kreatív emberek számára ideális alapanyag a folyékony, temperált bevonó mind az ízzel való játékokban, mind pedig a cukrászati ter­mékek megkomponálásában, alakításában, díszítésében. A teljesen vagy csak félig megolvasztott bevonó tetszés szerint formázható, hajlítható, alakítható, tehát messze nem csak bevonásra használ­hatjuk. Mindhárom bevonófajtából - a fehérből, a világos tejesből és a sötét keserűből - ezerféle dekorációt készíthetünk, mindenki a saját stílusában. A sok kísérletezgetés eredménye gyakran ugyan már a giccs határát súrolja, de sajnos ez nehezen elkerülhető. Mindenesetre a próbálgatás, a játék hevében se feledkezzünk meg róla, hogy valójában értékes élelmiszerrel van dolgunk, amely megérdemli, hogy ne alacsonyítsuk le giccses díszek színvonalára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése