Érvek és ellenérvek a csoki mellett

- A legújabb kutatások szerint a vörösborhoz hasonlóan a csokoládé is tartalmaz antioxidánsokat (a fekete csokoládé jelentősen többet), melyek védelmet nyújtanak a szívbetegségek ellen.
- A csokoládé emeli a vérnyomást, a vércukorszintet, s koffeint is tartalmaz éppen ezért igencsak élénkítő hatású.
- Javítja a memóriát.
- Híres afrodiziákum.
- Antidepresszáns hatású.
- Tartalmaz: magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat és rezet.
- Erősíti az immunrendszert.
- Fogyasztásakor az agy endorfint termel, mely boldogságérzettel tölti meg a testet.
- Tudósok szerint a csokoládéfogyasztók tovább élnek. Egy öt évig tartó kísérlet bebizonyította, hogy azok az emberek, akik havonta 3 tábla csokoládét elfogyasztanak, átlagosan 1 évvel tovább élnek az édességet nem kedvelő társaiknál.
 
Ellenérvek:

- Sajnos a pozitív tulajdonságok, főleg csak az igazán jó minőségű és kakaót nagy százalékban tartalmazó csokoládék áldásos következményei, a gyengébb minőségű desszerteknél ezek a pozitívumok szinte elhanyagolható nagyságúak.
- Roncsolja a fogakat.
- Hizlal.
- Bár a vércukorszint csokoládé fogyasztásakor az egekbe szökhet, onnan azonban megkezdi mélyrepülését, s kis idő elteltével még nagyobb éhségérzetet kelt, mint amit előtte tapasztaltunk.
- A kakaó miatt pattanásossá teheti az arc bőrét.
- Egyeseknél fejfájást idézhet elő.
- Bizonyítottan függőséget okozhat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése