Címkék:
Gyerekeknek
Hozzávalók 8 főre
Tésztához:
4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő, 1/2 cs sütőpor, ½ citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma), 1 csipetnyi só
Krémhez:
2,5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipetnyi só,
3 ek liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma), 2 dl habtejszín
Tészta készítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Forrás és kép: nosalty
Kinder paradiso
Hozzávalók 8 főre
Tésztához:
4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő, 1/2 cs sütőpor, ½ citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma), 1 csipetnyi só
Krémhez:
2,5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipetnyi só,
3 ek liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma), 2 dl habtejszín
Tészta készítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Forrás és kép: nosalty
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése