Fehércsokoládés mandulafagylalt amaretto-öntettel


Hozzávalók 4 kehely

125 g fehércsokoládé, 125 g porcukor, 90 ml tej, 125 g tejszín,
2 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 csepp mandulaaroma,
40 g mandularudacska, 2 ek fehérrum, 4 ek amaretto (mandulalikőr),
mandulalapocskák, mandulás sütemény (amaretti)

Melegítsünk, és olvasszunk fel 50 g csokoládét egy evőkanál porcukorral, tejjel és 5 evőkanál tejszínnel. Keverjük habosra a tojássárgáját 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral, cseppentsük bele a mandula-aromát. Keverjük a csokoládés tejét a tojás-krémbe, majd főzzük az egészet alacsony hőfokon sűrűbbre. Hagyjuk kihűlni a masszát, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.

Közben pirítsuk a mandularudacskákat zsiradék nélkül világosbarnára. Fagyasszuk a tojásos krémet a fagylaltgépben kb. 40 percig. 30 perc elteltével adjuk hozzá a mandularudacskákat és a rumot.

Melegítsük fel az öntethez a maradék csokoládét és tejszínt, ízesítsük az amaretto felével.

Adagoljuk négy kehelybe a fagylaltot, öntsük le a maradék amarettóval és az öntettel, díszítsük mandulalapocskákkal és mandulás süteménnyel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése