Hozzávalók 8 adag (kb. 850 ml)
1 sárgadinnye, 250 g joghurt, 100 g méz, 3 ek porcukor, 1 tojásfehérje,
csipetnyi só
Vágjuk félbe a dinnyét, és kaparjuk ki egy kanállal a magjait. Vájjuk ki a kanállal a gyümölcs húsát is, mérjünk ki belőle 400 g-nyit, és tegyük egy tálba.
Adjuk a dinnyéhez a joghurtot, a mézet és egy evőkanál cukrot, majd turmixoljuk az egészet egynemű masszává. Tegyük a masszát egy órára a hűtőszekrénybe.
Mire kihűl a massza, verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá, és keverjük a pürébe. Töltsük a masszát a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 30-40 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése