Kókuszos karamellpuding

Hozzávalók:

20 dkg cukor, 4 egész tojás, 2 tojássárgája, 6 evőkanál víz,

A krémhez:
10 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín.

Kókuszkrémhez:
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, majd beletesszük a kókuszreszeléket, és kb. fél óráig hagyjuk állni. Ezután szitán átnyomjuk, és habverővel felverjük.

Puding:
10 dkg cukrot takaréklángon, állandó keverés közben barnára pirítjuk, ezután ráöntjük a vizet és tovább keverjük, amíg szirup lesz. Ekkor keveset a pudingforma aljára öntünk. A tojásokat, a maradék cukrot világosra keverjük, hozzáadjuk a szirupot és a kókuszkrémet.
Az egészet beleöntjük a kivajazott pudingformába. A formát forró vízbe állítjuk úgy, hogy a víz a forma harmadáig érjen. Közepesen meleg sütőbe állítjuk és kb. 1 órát gőzöljük. Amikor kicsit kihűlt, akkor borítsuk egy tálra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése