Gyümölcskrém

Hozzávalók

5 dl tej, 1 rúd vanília, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 6 zselatinlap vagy egyharmad tasak zselatinpor, 2 dl tejszín, az öntethez: 30 dkg mélyhűtött málna, 5 dkg porcukor, 1-2 evőkanál vodka.

A tejet a vanília kikapart belsejével felfőzzük. A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett habosra keverjük. A forró tejet habverővel hozzákeverjük, amíg a krém besűrűsödik. (Ne főzzük!)
A vízbe áztatott zselatinlapokat a meleg krémben feloldjuk. A krémet jéghideg vízbe állítva kihűlésig kevergetjük. A felvert tejszínt is belekeverjük. Néhány szem málnát félreteszünk a díszítéséhez, a többit villával szétnyomkodjuk és a porcukorral elkeverjük. Beleöntjük a vodkát és a krémmel együtt tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése