Elkészítési idő: 40 perc + fagyasztás
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg málna, 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 tojás, 2 tojássárgája,
2 dl tejszín
A cukrot egy kislábasba szórjuk és folyamatosan kevergetve világosra pirítjuk. A tejjel felöntjük és addig főzzük, míg a karamell teljesen feloldódik. Az egész tojást a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a karamellmasszát hozzáadva gőz felett besűrítjük, kihűtjük.
A málnát megtisztítjuk, összetörjük és a kihűlt sűrű krémmel elkeverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és legalább hat órán át fagyasztjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése