Hozzávalók 6 kehelyre
20 g porcukor, 60 g piros ribizli, 100 g mascarpone, 125 ml tej,
125 g joghurt, 300 g eper, 1-2 ek virágméz, 1-2 ek citromlé,
275 g tejszín, 150 g friss málna, 6 roletti
Keverjük össze előző nap 50 g porcukorral a ribizlit.
Keverjük össze a mascarponét, 50 ml tejet, a joghurtot és 50 g porcukrot. Fagyasszuk az egészet 10-15 percig. Közben turmixoljuk össze a cukrozott ribizlit. Keverjük a cukrozott gyümölcsöt a fagylaltba, majd tegyük az egészet a mélyhűtőbe.
Másnap turmixoljuk össze az epret a mézzel, citromlével, a maradék tejjel és 75 g tejszínnel, majd tegyük ½ órára a hűtőszekrénybe. Fagyasszuk a masszát a fagylaltgépben 20-30 percig. Közben hagyjuk a mascarponés ribizlit a hűtőben felengedni.
Verjük kemény habbá a maradék tejszínt. Adagoljuk fagylaltkelyhekbe a kétféle fagylaltot, díszítsük málnával, tej-színhabbal és rolettivel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése