Hozzávalók
2 tojás, 2 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 2 dl joghurt, 40 dkg eper,
1 citrom leve, 2 dl tejszín, só, vaníliás cukor.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, botmixerrel vagy szitán áttörve pürésítjük, majd összekeverjük a citromlével és a joghurttal. Az egész tojásokat, a tojássárgákat a cukorral, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habüstben, forró vízfürdő felett krémesre verjük, közben az üstöt többször megforgatjuk, hogy a krém mindenütt egyenletesen felmelegedjen. Ha a krém tömege láthatóan megnő, levesszük a habüstöt a vízfürdőről, és habverővel addig keverjük, míg lehűl. Az epres joghurtot összekeverjük a tojásos masszával, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Négy kis pudingformát kikenünk olajjal, kibélelünk áttetsző fóliával, az eperkrémet elosztjuk a formákban, majd betakarjuk fóliával és a mélyhűtőbe tesszük, hogy megfagyjon. Tálalás előtt a parfét kiborítjuk a formákból, és lehúzzuk róla a fóliát. Különösen látványos, ha a parfét friss eperszemekkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése