Narancskrém

Hozzávalók

2,5 dkg zselatinpor, 6 dkg kristálycukor, csipetnyi őrölt fahéj, 4 tojás,
5 dl tej, 2 narancs, fél dl száraz sherry, 1 evőkanál citromlé, 1 dl tejszín, apróra vágott dió vagy mandula.

Egy tálban a zselatint, a cukrot, a fahéjat és a tojássárgákat jól összekeverjük.
A tejet hozzáadjuk, és forró víz fölött állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, majd mindegyiket kettévágjuk (néhány gerezdet a díszítéshez félreteszünk), és a sherryvel kevert citromlébe áztatjuk.
A tojásfehérjéket felverjük, a narancsos sherryt először a tojássárgás krémmel, majd a tojáshabbal, végül a felvert tejszínnel összekeverjük. Poharakba adagoljuk és lehűtjük. Tálaláskor egy-egy narancsszelettel díszítjük, és rászórjuk az apróra vágott diót vagy mandulát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése