Címkék:
Fagylaltok
Hozzávalók 8 adag (kb. 850 ml)
120 g áfonya, 100 g cukor, 100 ml tej, 300 g joghurt, 250 g mascarpone,
100 g porcukor
Nyomkodjuk szét egy villával az áfonyát, keverjük bele a cukrot és hagyjuk egy kicsit állni.
Keverjük a tejet, a joghurtot, a mascarponét és a porcukrot krémes masszává, majd fagyasszuk a fagylaltgépben 20 percig. Ne legyen túl kemény.
Közben turmixoljuk össze a cukrozott gyümölcsöt.
Miután a fagylalt elkészült, töltsük műanyag tálba, öntsük rá a gyümölcspürét, és egy villával óvatosan keverjük bele. A fagylalt maradjon márványos.
Tipp:
Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk. Egész nyáron kaphatók, télen fagyasztva is vásárolhatjuk.
Mascarponés áfonyás fagylalt
Hozzávalók 8 adag (kb. 850 ml)
120 g áfonya, 100 g cukor, 100 ml tej, 300 g joghurt, 250 g mascarpone,
100 g porcukor
Nyomkodjuk szét egy villával az áfonyát, keverjük bele a cukrot és hagyjuk egy kicsit állni.
Keverjük a tejet, a joghurtot, a mascarponét és a porcukrot krémes masszává, majd fagyasszuk a fagylaltgépben 20 percig. Ne legyen túl kemény.
Közben turmixoljuk össze a cukrozott gyümölcsöt.
Miután a fagylalt elkészült, töltsük műanyag tálba, öntsük rá a gyümölcspürét, és egy villával óvatosan keverjük bele. A fagylalt maradjon márványos.
Tipp:
Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk. Egész nyáron kaphatók, télen fagyasztva is vásárolhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése