Mascarponés áfonyás fagylalt



Hozzávalók 8 adag (kb. 850 ml)

120 g áfonya, 100 g cukor, 100 ml tej, 300 g joghurt, 250 g mascarpone,
100 g porcukor

Nyomkodjuk szét egy villával az áfonyát, keverjük bele a cukrot és hagyjuk egy kicsit állni.

Keverjük a tejet, a joghurtot, a mascarponét és a porcukrot krémes masszává, majd fagyasszuk a fagylaltgépben 20 percig. Ne legyen túl kemény.

Közben turmixoljuk össze a cukrozott gyümölcsöt.

Miután a fagylalt elkészült, töltsük műanyag tálba, öntsük rá a gyümölcspürét, és egy villával óvatosan keverjük bele. A fagylalt maradjon márványos.

Tipp:
Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk. Egész nyáron kaphatók, télen fagyasztva is vásárolhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése