Címkék:
Fagylaltok
Hozzávalók (6 tányér)
A csokoládéfagylalthoz:
1 ¼ dl tej,1 tojássárgája,1 cs vaníliás cukor,4 ek cukor,
75 g finom étcsokoládé,100 g tejszín,1 tk instant kávé
A narancsfagylalthoz:
2 narancs, ½ citrom, 2 tojás,50 g barnacukor, 50 g kristálycukor,
10 g tejszín, csipetnyi só, 100 g tejföl, 2 ek narancslikőr
A tálaláshoz:
étcsokoládé, 200 g tejszín, 2 narancs, narancslikőr, csokoládépehely,
csokis roletti, 50 g cukor
Készítsük el előző nap a csokoládéfagylaltot:
Futtassuk fel a tejet, majd vegyük le a tűzhelyről. Közben keverjük krémesre vaníliás cukorral a tojássárgáját, lassanként szórjuk bele a cukrot.
Keverjük habverővel a forró tejet lassanként a masszába. Melegítsük a tojásos tejet alacsony hőfokon, állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
Töltsük a masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni.
Közben olvasszuk fel vízfürdőben három evőkanál tejszínnel a csokoládét, majd keverjük egy púpozott teáskanál instant kávéval a még meleg tojásos tejbe. Keverjük bele a maradék tejszínt is, hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük legalább egy órára a hűtőszekrénybe.
Miután a massza kihűlt, újra keverjük meg, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 20 percig.
Reszeljük le az egyik narancs héját. Facsarjuk ki a narancsok levét.
Keverjük habosra cukorral a tojásokat. Keverjük a gyümölcslevet a habos krémbe.
Verjük egy csipetnyi sóval kemény habbá a tejszínt. Óvatosan keverjük bele a tejfölt. Keverjük az egészet óvatosan a tojásos masszába, majd töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 30 percig. Öntsük bele a narancslikőrt, kevéssel a fagylalt elkészülte előtt.
Olvasszuk fel vízfürdőben az étcsokoládét. Verjük kemény habbá a tejszínt. Mossuk meg a narancsokat. Vágjunk a héjából keskeny csíkokat. Filézzük ki a gerezdeket. Öntsük az olvasztott csokoládét desszertes tányérokra, tegyünk rá két gombóc narancs- és egy nagy gombóc csokoládéfagylaltot. Díszítsük narancshéjjal, narancsgerezdekkel, csokoládépehellyel rolettivel és tejszínhabbal.
Olvasszuk fel egy kis serpenyőben a cukrot, díszítsük a desszertet karamella-szálakkal.
Csokoládé- és narancs fagylalt
Hozzávalók (6 tányér)
A csokoládéfagylalthoz:
1 ¼ dl tej,1 tojássárgája,1 cs vaníliás cukor,4 ek cukor,
75 g finom étcsokoládé,100 g tejszín,1 tk instant kávé
A narancsfagylalthoz:
2 narancs, ½ citrom, 2 tojás,50 g barnacukor, 50 g kristálycukor,
10 g tejszín, csipetnyi só, 100 g tejföl, 2 ek narancslikőr
A tálaláshoz:
étcsokoládé, 200 g tejszín, 2 narancs, narancslikőr, csokoládépehely,
csokis roletti, 50 g cukor
Készítsük el előző nap a csokoládéfagylaltot:
Futtassuk fel a tejet, majd vegyük le a tűzhelyről. Közben keverjük krémesre vaníliás cukorral a tojássárgáját, lassanként szórjuk bele a cukrot.
Keverjük habverővel a forró tejet lassanként a masszába. Melegítsük a tojásos tejet alacsony hőfokon, állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
Töltsük a masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni.
Közben olvasszuk fel vízfürdőben három evőkanál tejszínnel a csokoládét, majd keverjük egy púpozott teáskanál instant kávéval a még meleg tojásos tejbe. Keverjük bele a maradék tejszínt is, hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük legalább egy órára a hűtőszekrénybe.
Miután a massza kihűlt, újra keverjük meg, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 20 percig.
Reszeljük le az egyik narancs héját. Facsarjuk ki a narancsok levét.
Keverjük habosra cukorral a tojásokat. Keverjük a gyümölcslevet a habos krémbe.
Verjük egy csipetnyi sóval kemény habbá a tejszínt. Óvatosan keverjük bele a tejfölt. Keverjük az egészet óvatosan a tojásos masszába, majd töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 30 percig. Öntsük bele a narancslikőrt, kevéssel a fagylalt elkészülte előtt.
Olvasszuk fel vízfürdőben az étcsokoládét. Verjük kemény habbá a tejszínt. Mossuk meg a narancsokat. Vágjunk a héjából keskeny csíkokat. Filézzük ki a gerezdeket. Öntsük az olvasztott csokoládét desszertes tányérokra, tegyünk rá két gombóc narancs- és egy nagy gombóc csokoládéfagylaltot. Díszítsük narancshéjjal, narancsgerezdekkel, csokoládépehellyel rolettivel és tejszínhabbal.
Olvasszuk fel egy kis serpenyőben a cukrot, díszítsük a desszertet karamella-szálakkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése