Hozzávalók 4 adag (kb. 450 ml)
200 g banánszörp, 30 g limetta szörp, 300 ml tej, 3 tojássárgája
Keverjük össze egy kancsóban a kétféle szörpöt.
Öntsük a tejet egy edénybe, és forraljuk fel. Ezalatt keverjük habosra a tojássárgáját, közben lassanként öntsük bele a szörpöt. Keverjük tovább, és közben öntsük bele a forró tejet is.
Állandó keverés mellett melegítsük addig az egészet, amíg be nem sűrűsödik. Öntsük az egészet egy tálba, hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.
Még egyszer keverjük meg a fagylalt-masszát, majd töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 15 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése