Kivifagylalt

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

1 dl tej, 2 dl tejszín, 5-6 db kivi, 1 tojásfehérje, 12-14 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi só


Elkészítés:

A tejszínből nagyon kemény habot verünk, és félretesszük. A kiviket meghámozzuk és darabokra vágva betesszük a turmixpohárba. Rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tejjel, a citromlével meglocsolva pürévé zúzzuk. A tojásfehérjéből is kemény habot verünk. Apránként beleverjük a gyümölcspépet, egészen addig, amíg habos, fényes, sűrű tömeget nem kapunk belőle. A kétféle habot lazán, kézi habverővel óvatosan összekeverjük, majd az egészet belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése