Hozzávalók
75 dkg sárgabarack, 20 dkg porcukor, 4 dl tejszín.
A barackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk és a héjukat lehúzzuk.
Magját kiszedjük és kétharmad részét turmixgépben pépesítjük.
Simára keverjük a tejszínt a cukorral, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd nagyon hidegre lehűtjük, de nem fagyasztjuk meg. Kemény habot verünk belőle, belekeverjük a barackpépet, végül közékeverjük a maradék tisztított, kis kockára vágott barackot. Kivizezett formába öntjük, és legalább egy napra hűtőszekrény mélyhűtő részébe tesszük.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk belőle a parfét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése