Hozzávalók
Egy 25 dkg-os családi csokoládés jégkrém, 2,5 dl tejszín, 2 dkg porcukor,
3 dkg darált dió, csokoládéreszelék.
A jégkrémet egy tálba borítjuk, és fakanállal kissé összetörjük.
A tejszín feléből kemény habot verünk, a darált dióval összekeverjük, és óvatosan a jégkrémhez adjuk, nehogy összetörjön. Jégkockatartóba töltjük, és 2-3 órára a mélyhűtőbe rakjuk. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a parfét tálra borítjuk belőle. A maradék tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és a parfét ezzel meg a csokoládéreszelékkel díszítjük, (kétféle jégkrémből is készíthetjük, ilyenkor a tálon egymásra fektetjük, tarka, vegyes desszertet kapunk belőle.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése