Citrompuding

Hozzávalók
7 dkg vaj, 15 dkg liszt, 6 dl tej, 14 dkg porcukor, 8 tojás, 1 kis tábla főzőcsokoládé, 1 dl tejszín, 2 citrom.

15 dkg lisztből és 5 dkg vajból világos rántást készítünk, majd habverő segítségével simára keverjük benne a forró tejet. A tűzről levesszük és elkeverünk benne 10 dkg porcukrot, egy citrom lereszelt héját, meg a levét. Ha már félig kihűlt, egyenként elkeverjük benne a 6 tojássárgáját, 2 egész tojást, végül a 6 tojás kemény habbá vert fehérjét. 3/4 részig vajjal kikent,
2 dkg porcukorral kiszórt kuglóf formába öntjük, és fedővel nem teljesen letakarva vízgőzben addig főzzük, míg a beléje szúrt kötőtűre már nem tapad ragacsos massza. Tálra borítjuk, körülöntjük olvasztott csokoládéval. A maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és ezzel meg citromkarikákkal díszíthetjük a pudingot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése