Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rizs, 4 dl tej, 2 evőkanál cukor, csipetnyi reszelt citromhéj,
2 db tojássárgája, 4 gombóc csokoládéfagyalt, 4 gombóc vaníliafagylalt
A tetejére:
2 db tojásfehérje, 1 evőkanál porcukor
A rizst megmossuk, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesített tejben puhára főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját, négy tűzálló tálkába osztjuk és kihűtjük. Mindegyikre egy-egy gombóc csokoládé- és vaníliafagylaltot teszünk, majd bevonjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjével.
Forró sütőbe téve 240°C-on 3-4 perc alatt megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.
A szedret megtisztítjuk, a felét a porcukorral, a narancslével, a borral meg a teával össze turmixoljuk, behűtjük. A félretett szederszemeket lefagyasztjuk. A jéghideg szederlevest a fagyott gyümölcsszemekkel meg a vaníliafagylalttal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése