Túrós kajszifagylalt



Hozzávalók 6 adag (kb. 700 ml)

400 g érett kajszibarack, 3 ek citromlé, 100 g porcukor, 2 ek virágméz,
100 g túró (40% zsírtart.), 100 g tejszín, 1 tojásfehérje, kevés só,
kevés lereszelt citromhéj

Vágjuk félbe a kajszikat, magozzuk ki, hat felet tegyünk félre.
A többit vagdaljuk nagyobb darabokra, majd citromlével, porcukorral és mézzel turmixoljuk össze.

Tegyük a túrót, a tejszínt, a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval egy tálba, és habverővel alaposan keverjük össze.

Tegyük a gyümölcspürét a túróra, jól keverjük össze, ízesítsük kevés citromhéjjal.

Öntsük a masszát a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 20 percig.

Tipp:
Tegyünk a fagylaltba a fagyasztás vége felé két-három kanál kajszilikőrt.
Még finomabb a fagylalt, ha a kajszikat először leforrázzuk és meghámozzuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése