Egreshab

Hozzávalók

50 dkg egres, 3 tojásfehérje, fél citrom, 20 dkg cukor, 3 dkg vaj.

Felolvasztjuk a vajat, és a megtisztított egrest beletéve, addig pároljuk, míg a gyümölcsszemek szét nem pattannak. Ezután krémmé turmixoljuk, átszűrjük, és ezt a levet kihűtjük. A tojásfehérjével, a cukorral, a citromlével és a lereszelt citromhéjjal, habverővel addig keverjük (nem verjük), míg sűrű, kemény krémet nem kapunk. Tálba vagy talpas poharakba töltve, tetejét néhány egresszemmel díszítve, lehűtve tálaljuk, (nem érdemes hosszabb időre a hűtőszekrénybe tenni, mert az egreshab sosem hűl le igazán, inkább levet ereszt, és élvezhetetlenné válik.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése