Csíkos parfé őzgerincben

Elkészítési idő: 40 perc + fagyasztás

Hozzávalók 12 szelethez:


2 csomag tejszínhabpor, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál málnaszörp, 1 evőkanál rum,
5 dkg mazsola

A tálaláshoz:
1 evőkanál színes szórócukor

Az egyik csomag tejszínhabport 2 evőkanálnyi cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, 2 dl tejjel felöntve kemény habbá verjük. A masszát egy vízzel kiöblített őzgerincformába simítva a fagyasztóba tesszük.
A másik csomag habport a maradék cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a rumot meg a málnaszörpöt és ezt is habbá verjük. Beletesszük a megmosott mazsolát és a halvány rózsaszín masszát a már kissé megfagyott fehér réteg tetejére kenjük, 3-4 óra alatt megfagyasztjuk.
A fagyasztóból kivett formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a parfét kiborítjuk, színes szórócukorral meghintjük, felszeletelve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése