Gumimaci-fagylalt



Hozzávalók 10 adag (kb. 950 ml)

250 g gumimaci, 150 g fehércsokoládé, 440 ml tej, 100 g tejszín,
2 tojássárgája, 50 g virágméz, 50 g cukor, csipetnyi só, 6 ek almalé

Áztassuk be előző nap a gumimacik 1/3-át 1 l vízbe.

Másnap törjük a fehércsokoládét kis darabokra, majd olvasszuk fel, vízfürdőben, négy evőkanál tejjel, állandó keverés mellett. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd keverjük bele a folyékony tejszínt és a maradék tejet. Tegyük a keveréket kb. egy órára a hűtőszekrénybe.

Közben verjük a tojássárgáját a cukorral, mézzel és a sóval addig, amíg a massza krémes nem lesz, és szinte ki nem fehéredik. Öntsük a csokoládés tejet a tojásmasszába, majd alaposan keverjük össze az egészet. Töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, majd fagyasszuk kb. 35 percig.

Vegyük ki a vízből a beáztatott gumimacikat, és vagdaljuk nagyobb darabokra.

A megmaradt gumimacikat szóljuk az almalébe, és vízfürdőben, állandó keverés mellett olvasszuk fel.

Keverjük a gumimaci-darabokat a felolvasztott gumimacival a fagylaltba. Tartsuk a fagylaltot tálalásig a mélyhűtőben.


Variáció:
Keverjünk az alapmasszába 50 g enyhén megpirított kókuszreszeléket és három kanál kókusztejet. Szedjünk a kicsit felengedett, de még szilárd kókuszfagylaltból kis gombócokat, tegyünk belőle 3-6-ot egy-egy tányérra, és öntsünk rá megolvasztott tejcsokoládét. Annyit öntsünk rá, hogy a csokoládé azonnal megfagyjon (adagonként kb. 30 g csokoládé elegendő). Végül szórjuk meg az egészet kókuszreszelékkel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése