Elkészítési idő: 60 perc + fagyasztás
Hozzávalók 12 szelethez:
20 dkg babapiskóta, 0,5 dl tej, 2 evőkanál rum (az áztatáshoz),
6 dl tejszín, 10 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál kakaópor, 6 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 dl tej
A tetejére:
5 dkg reszelt csokoládé
A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük, a tejjel meg a rummal megöntözzük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, felöntjük a felforrósított tejjel és vízgőz fölött besűrítjük, majd kihűtjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és a masszát háromfelé osztjuk. Az egyik részébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport, a harmadikba a darált diót keverjük.
Egy vizes fóliával kibélelt tortaformába evőkanállal, váltakozva belerakjuk a háromféle krémet, közé rakosgatjuk a piskótadarabokat, majd a fagyitortát
4 - 4,5 órára lefagyasztjuk.
Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk, reszelt csokoládéval megszórva, felszeletelve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése