Hozzávalók 6 adag (kb. 500 ml)
50 g kandírozott narancshéj, 60 g barnacukor, 150 ml narancslé,
100 g tejszín, 4 ek cukor1 tojásfehérje, 2 tk citromlé, csipetnyi só,
125 g túró, 80 g joghurt, 4 ek narancslikőr, 500 g friss gyümölcs,
30 g vaj, 2 ek rum
Keverjük össze a narancshéjat, a barnacukrot, 4 evőkanál narancslevet, és hagyjuk állni. Verjük fel két evőkanál cukorral a tejszínt, és tegyük a hűtőszekrénybe.
Verjük fel a tojásfehérjét a maradék cukorral, citromlével és sóval.
Keverjük össze a túrót és a joghurtot, óvatosan keverjük bele a tejszínt és a tojáshabot. Fagyasszuk a masszát a fagylaltgépben 25 percig. 15 perc elteltével adjuk hozzá a narancshéj-keveréket és két evőkanál narancslikőrt.
Daraboljuk fel a gyümölcsöt, keverjük bele a vajat, a maradék narancslevet és likőrt, forrósítsuk fel, flambírozzuk a rummal. Tálaljuk a fagylaltot a flambírozott gyümölcsön.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése