Aszaltszilva-fagylalt



Hozzávalók 6 adag (kb. 750 ml)

200 g aszalt szilva, 50 ml szilvalikőr, ¼ l almaié, 50 g porcukor,
1-2 ek citromlé, esetleg 1-2 ek szilvalikőr

Vágjuk előző nap kis darabokra az aszalt szilvát, öntsünk rá 30 ml likőrt és az almalevet, majd fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk egy éjszakát állni.

Másnap turmixoljuk össze a beáztatott szilvát, majd tegyük félre. Keverjünk össze egy magas falú edényben ¼ l vizet, porcukrot és citromlevet. Keverjük a szilvapürét a citromos vízbe, majd tegyük újabb ½ órára a hűtőszekrénybe.

Öntsük a keveréket a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 35-40 percig. A fagyasztás vége felé öntsük bele a maradék szilvalikőrt is.


Variáció:

A recept alapján más aszalt gyümölcsökből is készíthetünk fagylaltot. Mindig hozzá illő likőrfajtát válasszunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése