Címkék:
Fagylaltok
Hozzávalók 6 adag (kb. 750 ml)
200 g aszalt szilva, 50 ml szilvalikőr, ¼ l almaié, 50 g porcukor,
1-2 ek citromlé, esetleg 1-2 ek szilvalikőr
Vágjuk előző nap kis darabokra az aszalt szilvát, öntsünk rá 30 ml likőrt és az almalevet, majd fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk egy éjszakát állni.
Másnap turmixoljuk össze a beáztatott szilvát, majd tegyük félre. Keverjünk össze egy magas falú edényben ¼ l vizet, porcukrot és citromlevet. Keverjük a szilvapürét a citromos vízbe, majd tegyük újabb ½ órára a hűtőszekrénybe.
Öntsük a keveréket a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 35-40 percig. A fagyasztás vége felé öntsük bele a maradék szilvalikőrt is.
Variáció:
A recept alapján más aszalt gyümölcsökből is készíthetünk fagylaltot. Mindig hozzá illő likőrfajtát válasszunk.
Aszaltszilva-fagylalt
Hozzávalók 6 adag (kb. 750 ml)
200 g aszalt szilva, 50 ml szilvalikőr, ¼ l almaié, 50 g porcukor,
1-2 ek citromlé, esetleg 1-2 ek szilvalikőr
Vágjuk előző nap kis darabokra az aszalt szilvát, öntsünk rá 30 ml likőrt és az almalevet, majd fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk egy éjszakát állni.
Másnap turmixoljuk össze a beáztatott szilvát, majd tegyük félre. Keverjünk össze egy magas falú edényben ¼ l vizet, porcukrot és citromlevet. Keverjük a szilvapürét a citromos vízbe, majd tegyük újabb ½ órára a hűtőszekrénybe.
Öntsük a keveréket a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 35-40 percig. A fagyasztás vége felé öntsük bele a maradék szilvalikőrt is.
Variáció:
A recept alapján más aszalt gyümölcsökből is készíthetünk fagylaltot. Mindig hozzá illő likőrfajtát válasszunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése