Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás
Hozzávalók 4 személyre:
6-8 tenyérnyi, érett bodzabogyótányér, 15 dkg cukor, 2 dl tejszín
A bodzabogyót leszemezzük (használjunk gumikesztyűt, mert megfesti kezünket) és kevés vizet aláöntve addig főzzük, míg a szemek felrepednek. Szitán áttörjük és az így nyert bodzaléből 2 dl-t kimérünk. Hozzáadjuk a cukrot és melegítve kevergetjük, amíg el nem olvad, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a cukros szirupot beleöntjük, majd a masszát vízzel kiöblített formába töltjük és 3-4 órára lefagyasztjuk. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a parfét kibontjuk, felszeleteljük. Igazán finom, ha jégbe hűtött körtekompóttal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése