Szerecsendiós fagylalt



Hozzávalók 6 adag (kb. 600 ml)

200 ml tej, 200 g tejszín, ¼ tk frissen reszelt szerecsendió,
4 tojássárgája, 120 g barna cukor

Forraljuk fel a tejet és a tejszínt a szerecsendióval, és főzzük 10 percig. Közben a tojássárgáját keverjük a cukorral habos krémmé.

Öntsük a forró tejszínes tejet lassan, állandó keverés mellett a tojásos krémre, majd melegítsük fel, közben keverjük. Melegítsük, amíg a folyadék besűrűsödik. (Ne forraljuk fel.) Töltsük át a keveréket egy tálba, hagyjuk egy fél órát állni, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.

Keverjük össze újra a masszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe és fagyasszuk 30 percig.

Variáció:
A fahéjfagylalthoz ugyanígy készítsük el az alapmasszát, de szerecsendió helyett fahéjat tegyünk bele.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése