Címkék:
Fagylaltok
Hozzávalók 6 adag (kb. 600 ml)
200 ml tej, 200 g tejszín, ¼ tk frissen reszelt szerecsendió,
4 tojássárgája, 120 g barna cukor
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt a szerecsendióval, és főzzük 10 percig. Közben a tojássárgáját keverjük a cukorral habos krémmé.
Öntsük a forró tejszínes tejet lassan, állandó keverés mellett a tojásos krémre, majd melegítsük fel, közben keverjük. Melegítsük, amíg a folyadék besűrűsödik. (Ne forraljuk fel.) Töltsük át a keveréket egy tálba, hagyjuk egy fél órát állni, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Keverjük össze újra a masszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe és fagyasszuk 30 percig.
Variáció:
A fahéjfagylalthoz ugyanígy készítsük el az alapmasszát, de szerecsendió helyett fahéjat tegyünk bele.
Szerecsendiós fagylalt
Hozzávalók 6 adag (kb. 600 ml)
200 ml tej, 200 g tejszín, ¼ tk frissen reszelt szerecsendió,
4 tojássárgája, 120 g barna cukor
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt a szerecsendióval, és főzzük 10 percig. Közben a tojássárgáját keverjük a cukorral habos krémmé.
Öntsük a forró tejszínes tejet lassan, állandó keverés mellett a tojásos krémre, majd melegítsük fel, közben keverjük. Melegítsük, amíg a folyadék besűrűsödik. (Ne forraljuk fel.) Töltsük át a keveréket egy tálba, hagyjuk egy fél órát állni, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Keverjük össze újra a masszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe és fagyasszuk 30 percig.
Variáció:
A fahéjfagylalthoz ugyanígy készítsük el az alapmasszát, de szerecsendió helyett fahéjat tegyünk bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése