Túrós citromfagylalt



Hozzávalók 4 adag (kb. 500 ml)

70 ml citromlé, 30 g kandírozott citrom, 90 g cukor, 1 ek. virágméz,
100 g tejszín, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 125 g túró (40% zsírtart.),
80 g joghurt

Vegyünk ki egy evőkanálnyit a citromléből, és tegyük félre. Keverjük a maradék citromlébe a kandírozott citromdarabkákat, 60 g cukrot és a mézet, majd hagyjuk állni.

Közben verjük krémesre a tejszínt maradék cukorral. Verjük habbá a tojásfehérjét a félretett citromlével és a sóval.

Tegyük egy keverőtálba a túrót és joghurtot, egy habverővel alaposan keverjük össze, majd óvatosan keverjük bele a tejszínt, végül a tojáshabot. Töltsük a masszát a bekapcsolt fagylaltgépbe és fagyasszuk kb. 20 percig.

Közben vagdaljuk apróra a turmixszal a kandírozott citromkeveréket, é öntsük 15 perc fagyasztási idő elteltével; fagylaltmasszába.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése