Tutti-frutti parfé

Hozzávalók

6 dl tejszín, 4 evőkanál cukor, 4 tojássárga, 5 dkg csokoládé,
10 dkg cukrozott gyümölcs (lehet közte birsalmasajt is), 8 dkg dió.

A tojássárgákat a cukorral addig keverjük, amíg fehér és könnyű nem lesz, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzáadjuk. A durvára vágott diót, a feldarabolt csokoládét meg a kis kockára vágott cukrozott gyümölcsöt óvatosan belekeverjük, és kivizezett formába töltjük. A tetejét bármilyen fóliával betakarjuk, és legalább 4-5 órán át a mélyhűtőben fagyasztjuk. Tálalás előtt 10-15 perccel a mélyhűtőből kivesszük, a széleit késsel meglazítjuk, és a parfét óvatosan tálra borítjuk.
Ostyával, babapiskótával kínáljuk. A maradékot nem szabad visszafagyasztani.
Ha kevesebbet fogunk fogyasztani, mint a parfé mennyisége, akkor, amikor kiborítjuk a formából, el kell felezni és a felét azonnal vissza kell tenni a mélyhűtőbe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése