Meggyes joghurtparfé

Hozzávalók

30 dkg meggy, 30 dkg kristálycukor, 2 dl joghurt, 4 tojássárga, 3 dl tejszín,
2 dkg liszt.

A meggyet kimagozzuk, és 20 dkg cukorral összekeverjük.
A hűtőszekrényben egy napig állni hagyjuk, közben négyszer-ötször megkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjék. Másnap a tojássárgákat
10 dkg cukorral kikeverjük, a joghurtot meg a lisztet beledolgozzuk, és gőzön kevergetve krémmé főzzük. Ha kihűlt, a leszűrt, durvára vágott meggyhúst hozzáöntjük, és a habbá vert tejszínnel lazán összekeverjük. Egy őzgerincformát zsírpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Tálaláskor a formából egy tálra borítjuk, a zsírpapírt lehúzzuk róla, és a parfét forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. A meggy átszűrt levével meglocsolva kínáljuk.

A maradék meggylevet szódavízzel üdítőitalként elfogyaszthatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése