Birsalmahab

Hozzávalók

2 db birsalma, ízlés szerint porcukor, 4 tojásfehérje,
5 dkg mandula (ez el is hagyható).

A birsalmát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. ízlés szerint porcukorral és annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd pépesítjük (villával vagy turmixgépben). Az előzőleg jól behűtött tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük (ha egy evőkanál hideg vizet és pár csepp citromlevet adunk a tojásfehérjéhez, könnyebben felverődik) és apránként tovább verve adjuk hozzá a birspürét. Akkor kész, ha teljesen egynemű, habos tömeggé vált. Adagokra osztjuk, tetejüket darált mandulával megszórjuk és egy óráig hűtjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése