Márványminta a fagylaltos poháron:
Csorgassunk vékony sugárban olvasztott csokoládét a pohár belsejébe, miközben a poharat másik kezünkkel mozgatjuk, forgatjuk.
Zúzmara:
A pohár (kehely) szélét mártsuk előbb citromlébe fél centiméter mélyen, majd pedig kristálycukorba, esetleg kókuszreszelékbe.
Karamellforgács
Elkészítéséhez a sütőrácsot borítsuk be alufóliával, és vékonyan kenjük ki margarinnal. Szórjuk rá a porcukor felét, és tegyük be a forró sütőbe, amíg megolvad és világosbarna színt kap. Hagyjuk kicsit hűlni, majd válasszuk le forgácsszerűen a fóliáról. Ismételjük meg az egészet a maradék porcukorral, de előtte kenjük le ismét az alufóliát.
Csokoládéforgács
Rózsalevél:
A friss, permetezetlen fonákát mártsuk olvasztott ét-csokoládéba. Ha megdermedt, könnyűszerrel leválaszthatjuk a levélről.
Gyümölcsös jégkocka:
A jégkockatartó rekeszeibe tegyünk egy-egy szem málnát, epret, cseresznyét, öntsük föl vízzel és fagyasszuk le.
Gyümölcsdíszek:
Fogpiszkálóra vagy partiviliácskára tűzzünk 2-3 szem gyümölcsöt (gyümölcsdarabkát, pl. barackcikket, kiviszeletet) és szúrjuk a kész fagylaltkehely tetejére.
Még mutatósabb, ha a gyümölcsök egyik oldalát előzőleg megmártjuk olvasztott fehér- vagy étcsokoládéban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése