Címkék:
Fagylaltok
Hozzávalók (16 golyó)
200 g tejszín, 2 tojássárgája, 1-2 ek porcukor, csipetnyi só,
50 g mentaszirup, 100 g étcsokoládé
Forraljuk fel a tejszínt. Keverjük krémesre a tojássárgáját porcukorral és sóval. Közben öntsük bele lassanként a mentaszirupot, végül adjuk hozzá a forró tejszínt. Óvatosan melegítsük fel a masszát, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük újabb fél órára a hűtőszekrénybe. Újra keverjük meg a fagylaltmasszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 15 percig.
Töltsük a fagylaltot egy műanyagdobozba, és tegyük kb. öt órára a mélyhűtőbe. Hűtsünk le egy nagy műanyag vágódeszkát is.
Olvasszuk fel a csokoládét. Vegyünk gombócokat a fagylaltból, és tegyük a vágódeszkára. Mártsuk a golyókat rövid ideig az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a deszkára. A csokoládé így azonnal megszilárdul a fagylalton.
Csokoládés mentafagylalt
Hozzávalók (16 golyó)
200 g tejszín, 2 tojássárgája, 1-2 ek porcukor, csipetnyi só,
50 g mentaszirup, 100 g étcsokoládé
Forraljuk fel a tejszínt. Keverjük krémesre a tojássárgáját porcukorral és sóval. Közben öntsük bele lassanként a mentaszirupot, végül adjuk hozzá a forró tejszínt. Óvatosan melegítsük fel a masszát, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük újabb fél órára a hűtőszekrénybe. Újra keverjük meg a fagylaltmasszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 15 percig.
Töltsük a fagylaltot egy műanyagdobozba, és tegyük kb. öt órára a mélyhűtőbe. Hűtsünk le egy nagy műanyag vágódeszkát is.
Olvasszuk fel a csokoládét. Vegyünk gombócokat a fagylaltból, és tegyük a vágódeszkára. Mártsuk a golyókat rövid ideig az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a deszkára. A csokoládé így azonnal megszilárdul a fagylalton.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése