Címkék:
Fagylaltok,
Kókuszos finomságok
Hozzávalók 10 adag (kb. 1 l):
500 g író, 100 g kókuszreszelék, 4 tojássárgája, 150 g cukor, 100 g tejföl
Melegítsük fel az írót, de ne forraljuk fel. Pirítsuk egy serpenyőben a kókuszreszeléket, amíg meg nem érezzük az illatát. Szórjuk a kókuszreszeléket az íróba, majd turmixoljuk össze az egészet.
Verjük a tojássárgáját 100 g cukorral habos krémmé. Öntsük a kókuszos írót állandó keverés mellett a tojásmasszába. Öntsük vissza az egészet az edénybe, majd melegítsük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Keverjük a maradék cukrot is a folyadékba, amíg fel nem oldódik.
Hagyjuk a kókuszos masszát legalább fél órát hűlni, majd keverjük bele a tejfölt, és tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Keverjük meg a lehűlt masszát, majd öntsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 25 percig.
Írós kókuszfagylalt (Cocolala)
Hozzávalók 10 adag (kb. 1 l):
500 g író, 100 g kókuszreszelék, 4 tojássárgája, 150 g cukor, 100 g tejföl
Melegítsük fel az írót, de ne forraljuk fel. Pirítsuk egy serpenyőben a kókuszreszeléket, amíg meg nem érezzük az illatát. Szórjuk a kókuszreszeléket az íróba, majd turmixoljuk össze az egészet.
Verjük a tojássárgáját 100 g cukorral habos krémmé. Öntsük a kókuszos írót állandó keverés mellett a tojásmasszába. Öntsük vissza az egészet az edénybe, majd melegítsük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Keverjük a maradék cukrot is a folyadékba, amíg fel nem oldódik.
Hagyjuk a kókuszos masszát legalább fél órát hűlni, majd keverjük bele a tejfölt, és tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Keverjük meg a lehűlt masszát, majd öntsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 25 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése