Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás, 20 dkg cukor, 6 ek víz, 8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
30 dkg sima liszt 4 dkg keserű kakaópor, 1 cs sütőpor, 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin és liszt a felületre vagy sütőpapír
Krémhez:
4-5 ek cukor, 4-5 cs vaníliás cukor, 3,75 dl tej, 3,75 dkg (1,5 csomag) zselatinpor, 8 dl habtejszin,
Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.
A tepsit (kb. 30 x 35 ös) előkészítjük (vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral). A massza felét belesimítjuk. A sütőportól megfelelő méretűre fog nőni sülés közben. Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan amíg a krém meg nem köt, addig símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Hideg helyre tegyük legalább 1,5-2 órára.
Tipp:
A mézes fűszerkeveréket, el is lehet hagyni, úgy is finom.
Forrás: tutireceptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése