Hozzávalók
1 db közepes nagyságú érett sárgadinnye, 2 tojássárgája, 3 dl tej,
2 dl joghurt, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.
A dinnyét félbevágjuk, magját kiskanállal kiszedjük, és héját lehámozzuk.
A dinnye egynegyed részét egyben hagyjuk, a többit kockára vágjuk és leturmixoljuk (vagy villával összetörjük). Összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot, meg a lisztet és gőz fölött, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a dinnyepépet és a joghurtot, majd habosra felverjük. Talpas poharakba vagy kompótos tálkákba osztjuk és a tetejét az egészben hagyott dinnyéből karalábévájóval vájt kis gömböcskékkel díszítjük. Nagyon mutatós, finom édesség.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése