Csokoládés körtealagút


Főzési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:
1 ½ liter vaníliafagylalt
tejszínhab és csokiforgács a díszítéshez
Körtefagylalt:
85 ml cukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál körtelikőr
1 evőkanál citromhéj
850 ml konzerv körtebefőtt saját levében vagy vízben, lecsöpögtetve, pürésítve és behűtve

Elkészítés:

1. A körtés jégkrém elkészítéséhez melegítsd fel a cukrot 85 ml vízzel, amíg a cukor felolvad. Vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Tedd bele a citromlét, a citromhéjat és a likőrt, majd hűtsd be. Keverd a cukorszirupot a lehűtött körtepüréhez, ezután tedd a fagylaltkészítő gépbe, és kövesd a használati utasítást. Hagyd a jégkrémet a fagyasztóban „érni".
2. Tegyél be egy 1 ½  literes formát a fagyasztóba éjszakára vagy több órára. A csokifagyi háromnegyedét nyomkodd bele a formába, hogy egyenletesen befedje a forma oldalait. Fedd le folpackkal jó szorosan, hogy ne maradjanak benne légbuborékok, és fagyaszd, amíg megkeményedik.
3. A vaníliafagylaltot egyenletesen kend rá a csokifagyira. Fedd le és fagyaszd, amíg kemény lesz.
4. Az alagút közepét töltsd meg a körte-jégkrémmel. Fedd le és fagyaszd, amíg megkeményedik.
5. Az alagutat fedd le a maradék csokifagyival. Fedd le folpackkal és fagyaszd, amíg kemény lesz.
6. Felszolgálás előtt mártsd a formát langyos vízbe, és borítsd behűtött tálra, majd tedd vissza a fagyasztóba, hogy újra megkeményedjen. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítsd.



 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése