Hozzávalók (kb 32 db):
250 ml folyékony méz,
250 g cukor,
250 g apróra vágott, pörkölt mandula,
250 g pörkölt mogyoró apróra vágva,
125 g aszalt sárgabarack apróra vágva,
125 g aszalt őszibarack apróra vágva,
100 g kandírozott vegyes gyümölcshéj,
185 g átszitált liszt,
45 g átszitált kakaópor,
2 kiskanál őrölt fahéj,
155 g olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
1. Tegyük a mézet és a cukrot egy kisebb serpenyőbe, és állandó keverés mellett lassú tűzön melegítsük, amíg a cukor megolvad. Hevítsük forráspontig, majd csökkentsük a hőfokot, és még öt percig illetve addig keverjük, amíg a massza besűrűsödik.
2. Tegyük a mandulát, a mogyorót, a sárgabarackot, az őszibarackot, a kandírozott gyümölcshéjat, a lisztet, a kakaóport és a fahéjat egy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a mézes szirupot, majd a csokoládét, és jól keverjük el.
3. Béleljünk ki egy lapos, 18x2 cm-es sütőformát zsírpapírral. Öntsük a keveréket a formába, és süssük 20 percig. Tegyük fémrácsra hűlni, majd vágjuk kis darabokra.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése