Sütési hőmérséklet: 180°C
Hozzávalók (6 személyre):
6 gombóc vaníliafagylalt,
6 gombóc sztracsatellafagylalt
Alap:
250 g lágy vaj vagy margarin,
4 enyhén felvert tojás,
330 g porcukor,
2 kiskanál vaníliaaroma,
90 g átszitált liszt,
30 g átszitált kakaópor,
60 g apróra vágott datolya,
45 g apróra vágott pekándió
Öntet:
350 g barna cukor,
30 g átszitált kakaópor,
250 ml tejszín,
2 evőkanál vaj
Elkészítése:
1. A süteményalap elkészítéséhez tegyük a vajat, a tojásokat, a porcukrot és a vaníliaaromát egy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a datolyát és a pekándiót, és alaposan keverjük el.
2. Öntsük a keveréket egy kivajazott és kibélelt, 20x20 cm-es sütőformába, és süssük 30 percig, illetve amíg a felszíne megszilárdul, de a közepe még egy kissé lágy. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vágjuk hat kockára.
3. Az öntet elkészítéséhez tegyük a barnacukrot, a kakaóport, a tejszínt és a vajat egy serpenyőbe, és állandó keverés mellett alacsony hőmérsékleten melegítsük, amíg a cukor megolvad. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és további 5 percig főzzük, amíg az öntet kissé besűrűsödik.
4. A desszert összeállításához tegyünk mindegyik süteménykockára egy-egy gombóc vanília-, csokoládé- és sztracsatellafagylaltot. Locsoljuk meg a forró öntettel, és tálalhatjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése