Csokoládé-felfújt

Sütési idő: 35 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók (6 személyre):
250 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
250 ml sűrű tejszín
6 tojás, fehérje és sárgája külön
220 g porcukor
30 g liszt
szitált porcukor (elhagyható)

Elkészítés:

1. Tedd a csokoládét és a tejszín felét hőálló tálba, és állandóan kevergetve, forrásban lévő víz felett főzd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Tedd félre hűlni.
2. A tojássárgákat és a porcukrot egy tiszta edényben addig keverd, amíg besűrűsödik és kifehéredik. Fokozatosan keverd bele a lisztet és alaposan keverd el.
3. Tedd a tojássárgás keveréket serpenyőbe, és közepes tűzön, állandóan kevergetve 5 percig vagy addig főzd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzhelyről, és keverd bele a csokis krémet.
4. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd keverd bele a csokis tésztába. Oszd el a masszát hat kivajazott és cukorral beszórt, 1 bögre/250 ml térfogatú felfújtas tálba, és 25 percig vagy addig süsd 190°C fokon/gázsütő 5-ös fokozatán, amíg a felfújt feljön. Szórd be porcukorral, és azonnal szolgáld fel.

Felfújt készítésekor a tálkákat kend ki nem sózott, olvasztott vajjal, és egyenletesen szórd be porcukorral, hogy bevonatot képezzen a tálkák belső felületén.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése