Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
150 g margarin,
350 g cukor,
350 g liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 kávéskanál fahéj,
1 kávéskanál szegfűszeg,
2 kávéskanál gyömbér,
3,5 dl tej, zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért. Fokozatosan a margarinhoz adjuk a lisztes keveréket, és a tejjel hígítjuk. Az így elkészült masszát formába öntjük és 70 percig sütjük. A megsült kuglófot rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tetejét megszórjuk vaníliás cukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése