Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
6 tojás,
200 g kristálycukor,
1 dl növényi olaj,
3 evőkanál hideg víz,
1 csipet só,
150 g liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag csokoládés pudingpor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag puncs pudingpor,
vaj,
zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 150 °C) melegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra-fehérre keverjük a cukor felével, a sütőporral és az olajjal. A tojásfehérjéket a vízzel és 1 csipet sóval felverjük, majd apránként belekeverjük a maradék cukrot és kemény habbá verjük. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk a sütőport. Lyukas fakanállal vagy kézi habverővel alulról felfelé óvatos mozdulatokkal összekeverjük a masszát, és három egyenlő részre osztjuk. A már szétválasztott masszába l-l pudingport keverünk bele. A masszát a formába töltjük. A süteményt a sütő középső rácsára téve 70 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. A tetejét díszíthetjük marcipán-, puncs- és csokimázzal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése