Hozzávalók (8 adag):
2 evőkanál durvára vágott, sótlan, pirított mogyoró
2 evőkanál durvára vágott, sótlan, pirított pisztácia
2 evőkanál durvára vágott, sótlan, pirított dió
185 g finomliszt 2 kávéskanál sütőporral elkeverve
¼ teáskanál szódabikarbóna
125 g vaj, durvára vágva
220 g barna cukor
3 tojás
35 g kakaópor
35 g kakaópor
100 g étcsokoládé
180 ml tej
Karamellaszósz
40 g vaj
55 g barnacukor
2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a forró karamellaszószt a forma aljára, majd szórjuk rá az összekevert magvakat. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tésztát. A vajat és a cukrot verjük fel elektromos mixerrel, amíg lágy és buborékos nem lesz, Adjuk hozzá egyesével a tojásokat egészen addig, amíg egységes keveréket kapunk. Keverjük hozzá az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd a csokoládét, végül a tejet. Az egész keveréket öntsük rá a magvakkal megszórt karamellás rétegre. Süssük mérsékelten meleg sütőben kb. 1 óra 10 percig. Hagyjuk 15 percig hűlni a formában, majd helyezzük sütőrácsra, hogy kihűljön.
A karamellaszósz elkészítéséhez keverjük össze a vajat, a cukrot és a tejszínt egy kis lábasban. Melegítsük lassan, forralás nélkül, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése