Csokoládés- pekándiós torta

Sütési hőmérséklet: 160°C

Hozzávalók (8 személyre):
4 szétválasztott tojás,
1 70 g porcukor,
2 evőkanál konyak,
200 g durvára vágott pekándió,
2 evőkanál liszt,
Csokoládés-konyakos máz
31 5 g tejcsokoládé,
2 kiskanál instant kávépor
90 ml tejszín,
1 evőkanál konyak,
155 g durvára vágott pekándió

Elkészítése:

1. A tojássárgákat, a cukrot és a konyakot keverjük, amíg a keverék sűrű és habos lesz. A tojásfehér­jéket egy tálban verjük fel keményre. A habot, a pekándiót és a lisztet keverjük a tojássárgás masszába.
2. A masszát ontsuk egy vékonyan kivajazott és ki­bélelt, 23 cm átmérőjű, szétnyitható tortafor­mába, és süssük 40 percig Illetve amíg a tészta megsül. A formában hagyjuk kihűlni.
3. A csokoládét, a kávéport, a tejszínt és a konya­kot forrásban lévő víz fölött kevergetve melegít­sük, amíg a keverék sima lesz. Tegyük félre kissé lehűlni,majd a sütemény tetejét és oldalát vonjuk be a mázzal. Szórjunk diót a tetejére, az oldalán pedig nyomogassuk bele a mázba. Kínálás előtt várjuk meg, amíg megdermed.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése