Sütési hőmérséklet: 180 °C
Hozzávalók (Egy 23 cm-es, koszorú alakú süteményhez):
55 g darabokra tört fehércsokoládé,
250 g liszt,
2 ¼ A kiskanál sütőpor,
220 g porcukor,
2 enyhén felvert tojás,
200 g natúr joghurt,
45 g olvasztott vaj vagy margarin
Fehércsokoládés máz:
75 g fehércsokoládé I evőkanál tejszín
Elkészítése:
1. A csokoládét forrásban lévő víz fölött addig kevergessük, amíg sima lesz. Tegyük félre, és hagyjuk kissé lehűlni.
2. Tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és a vajat egy tálba, és öt percig keverjük, vagy amíg a keverék sima lesz. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és jól keverjük össze.
3. Ontsuk a masszát egy kivajazott, 23 cm átmérőjű, koszorú alakú tortaformába, és süssük 50 percig illetve amíg a tészta megsül. Ezt egy tűvel ellenőrizhetjük. Hagyjuk a süteményt a formában még öt percig, mielőtt fémrácsra borítanánk, hogy kihűljön.
4. A máz elkészítéséhez a csokoládét és a tejszínt egy tűzálló tálban forró gőz felett melegítsük, kevergessük, amíg sima nem lesz. A mázzal vonjuk be a sütemény tetejét és oldalát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése