A recept elkészítéséhez egy nagyobb, meghámozott banánra lesz szükségünk.
Hozzávalók (6-8 személyre):
125 g szójaliszt
110 g kukoricakeményítő
1 és negyed teáskanál szódabikarbóna
50 g kakaópor
150 g olvasztott vaj
1 evőkanál ecet
250 g cukrozatlan sűrített tej
2 tojás
½ csésze banánpüré
2 evőkanál málnalekvár
300 ml tejszín habbá verve
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral. Szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a cukrot egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a vajat, az ecetet és a tejet. Verjük fel elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon egy percig, ezután adjuk hozzá a tojást, a banánpürét és a málnalekvárt, majd közepes fordulatszámon verjük további két percig. Öntsük a keveréket az előkészített sütőbe. Süssük közepes lángon kb. 30 percig. Hagyjuk állni a tésztát a formában 5 percig, majd helyezzük egy sütőrácsra, hogy kihűljön. Az egyik lapot kenjünk meg tejszínhabbal, és borítsuk be a tészta másik felével.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése