Csokoládés- mogyorós keksz

Sütési hőmérséklet: 180°C

Hozzávalók (kb 36 db):
250 g lágy vaj vagy margarin,
170 g barnacukor,
2 enyhén felvert tojás,
375 g liszt,
100 g kakaópor,
60 ml tej vagy író,
155 g durvára vágott fehércsokoládé,
90 g pörkölt földimogyoró,
185 g csokoládéreszelék

Elkészítése:
1. Tegyük a vajat és a cukrot egy tálba, és addig ke­verjük, amíg habos lesz. Apránként adjuk hozzá a felvert tojást.
2. Szitáljuk egybe a lisztet és a kakaóport. Adjunk hozzá tejet, csokoládét, földimogyorót és csokoládéreszeléket, majd a két masszát jól keverjük össze.
3. Evőkanállal szaggassunk kis halmokat egy véko­nyan kivajazott tepsire, és süssük 10 percig vagy amíg a sütemény megsül. Fémrácsra téve hagy­juk kihűlni.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése